Riskutbildning Bil Del 2

Hur din körstil kan påverka riskfyllda situationer

Riskutbildning del 2 är en praktisk utbildning och den andra av de två obligatoriska riskutbildningarna som du måste bli godkänd på innan du gör ditt teoriprov och ditt körprov och får ditt efterlängtade B-körkort.

På Vimmerby trafikövningsplats ger vi dig möjligheten att uppleva hur det är att hantera ett fordon med sämre väggrepp i en kontrollerad miljö

Hur går det till?

Kursen sker på vår helt nya anläggning som ligger strax utanför Vimmerby på väg mot Tuna.
Under utbildningen får du bland annat uppleva hur hastigheten påverkar bilens köregenskaper under olika förutsättningar.

Bilarna som vi använder är eldrivna och automatväxlade. Utbildningen sker i grupper med 4 personer i varje grupp. Ni åker utan lärare i bilen och systemet som används för att få minskad friktion kallas för ”Easy Drift”
.
Under de tre timmar som utbildningen pågår, så får du bland annat lära dig hur halka och hastigheten kan påverka din körning och hur du på bästa sätt ska hantera utmanande trafiksituationer.

Villkor

För att delta i Riskutbildning del 2 behöver du kunna visa upp en giltig svensk legitimation till utbildningstillfället. Det kan vara exempelvis ett pass, ID-kort eller körkort.

Riskutbildningen genomförs på svenska. Om du behöver en tolk, ansvarar du själv för att ordna detta och ta med tolken till utbildningstillfället.

För att du på bästa sätt ska kunna tillgodogöra dig och genomföra denna riskutbildning krävs det goda kunskaper i manövrering av bilen.

Pris

Kursen pågår i minst 3 timmar och kostar 2300 kronor.
Du betalar med kort på plats.

Boka din plats på Vimmerby trafikövningsplats för en spännande och lärorik riskutbildning del 2. Vi ser fram emot att hjälpa dig bli en säkrare och mer kompetent förare.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå