Riskutbildning MC Del 2

Hur din körstil kan påverka riskfyllda situationer

Riskutbildning för en säkrare MC-körning. Riskutbildning del 2 är en praktisk utbildning och den andra av de två obligatoriska riskutbildningarna som du måste bli godkänd på innan du gör ditt teoriprov och ditt körprov och får ditt efterlängtade MC-körkort.

Hur går det till?

Kursen sker på vår helt nya anläggning som ligger strax utanför Vimmerby på väg mot Tuna. Under utbildningen får du bland annat uppleva hur hastigheten påverkar motorcykelns köregenskaper under olika förutsättningar.
Till skillnad från halkbanan för personbilar, kommer du inte att sladda runt på halkig mark. I stället får du möjligheten att öva riskfyllda situationer som är särskilt förknippade med mc-körning. Till exempel bromsning, undamanöver och köring i kurvor.

Villkor

För att delta i Riskutbildning del 2 behöver du kunna visa upp en giltig svensk legitimation till utbildningstillfället. Det kan vara exempelvis ett pass, ID-kort eller körkort.
Riskutbildningen genomförs på svenska. Om du behöver en tolk, ansvarar du själv för att ordna detta och ta med tolken till utbildningstillfället.
För att du på bästa sätt ska kunna tillgodogöra dig och genomföra denna riskutbildning krävs det goda kunskaper i manövrering av motorcykeln.
Godkänd klädsel avsedd för mc-körning (inklusive ryggskydd) är ett krav för att få genomföra utbildningen. Den ansvar du för själv.

Pris

Kursen pågår i minst 4 timmar och kostar 3995 kronor.

Boka din plats på Vimmerby Trafikövningsplats för en omfattande riskutbildning för MC del 2, där vi tillsammans strävar efter att göra MC-körningen säkrare och mer njutbar. Vår erfarna personal och moderna anläggning är redo att guida dig på din väg till att bli en tryggare och mer kompetent motorcykelförare.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå